phone +36-56-512-530
email repulestudomany@uni-nke.hu

Intézetté alakult a tanszék

2015.09.29

Szerző: Snoj Péter (ww.honvedelem.hu)

Önálló intézetként, Katonai Repülő Intézet néven folytatja munkáját a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának Szolnokon található Katonai Repülő Tanszéke. Az intézeti alakuló ünnepséget október 21-én, szerdán tartották az intézménynek helyet adó Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison.

Intézet 2015

Dr. Palik Mátyás alezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Repülő Intézet megbízott igazgatója köszönetét fejezte ki az egyetem, és a Honvéd Vezérkar vezetői, valamint a katonai repülő tanszék korábbi elöljárói felé. Mint elmondta: hosszú út vezetett el idáig, de az oktatók és a hallgatók együttes, áldozatos és példamutató munkája meghozta a méltán kiérdemelt elismerést.

Intézet 2015

„Nem csak mi, de elöljáróink is büszkék az itt végzett hallgatókra, akiknek szakmai felkészültsége igen magas színvonalúnak mondható és tanulmányaik mellett fontos tudományos eredményeket is elérnek” - emelte ki az alezredes.

Intézet 2015

„Azok, akik az elmúlt tizenegy-két évben jelen voltak a katonai repülőképzésben és átélték, segítették annak változásait, maguknak köszönhetik ezt az elért eredményt” – fogalmazott dr. Boldizsár Gábor ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja. „Önöknek köszönhetően október elsejével egy újabb intézettel gyarapodott a kar” - tette hozzá.

A Katonai Repülő Intézet névadótábláját dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes és dr. Boldizsár Gábor ezredes leplezte le.

Intézet 2015
Fotó: a szerző felvételei

Forrás: HONVEDELEM.HU (http://www.honvedelem.hu/cikk/53709_intezette_alakult_a_tanszek)