phone +36-56-512-530
email repulestudomany@uni-nke.hu

Nem végső búcsú

2015.10.29

Szerző: Törőcsik Tímea

"Elmúlik, mint száz más pillanat
S tudjuk mégis múlhatatlan,
Mert szívek, őrzik nem szavak.”
(Végh György)

Békési László 2015

2015 október 29-én Dr. Békési László ny. okl. mk. ezredest, főiskolai tanárt búcsúztattuk nyugdíjba vonulásának alkalmából. Az eseményen részt vett az intézet oktatói és közalkalmazotti állománya. Dr. Palik Mátyás alezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Repülő Intézet megbízott igazgatója megköszönte kitartó és eredményes munkáját, mellyel a sok év alatt segítette az egyetem fejlődését, a hallgatók magas szintű oktatását. Ezután Dr. Kavas László alezredes ismertette sokszínű életútját, melyek közül a teljesség igénye nélkül, kiemelném a legfontosabb állomásokat.

Iskoláit, melyekkel biztosította széles körű szakmai ismereteit: a Zsukovszkij Katonai Repülőmérnöki Akadémián szerzett repülőmérnök/katonai villamos mérnök képzettséget, Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán szerzett mérnök-tanári végzettséget, majd a PhD fokozatot a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Doktori Iskolájában.

Békési László 2015

Életútja során mindig az oktatást tekintette fő feladatának, ezt a Killián György Műszaki Főiskola tanáraként, majd vezetői képességeit megcsillogtatva tanszékvezető helyettesként, később a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem egyetemi adjunktusaként, docenseként látta el.

Békési László 2015

Láthatjuk, sosem távolodott el a repülés oktatásától, bármilyen változás történt is az egyetem élete során, ő állandó, biztos pont maradt. Amit nem láthatunk a sorok között, az az oktató-nevelő munka, az a precizitás, amellyel követendő példát mutatott számtalan hallgatójának, mind katonai, mind szakmai minőségben. A hallgatókkal való remek kommunikációját és ösztönző erejét mutatja a számos, nevével fémjelzett szakdolgozat, valamint ITDK és OTDK díjas pályamunka.

Békési László 2015

Ünnepi szenátusi ülés 2015.11.05.

47 éves munkássága nemcsak a honvédségnek jelentett felbecsülhetetlen szolgálatot, de egyben segített megalapozni és megtartani jogelődünk, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem jó hírét is. Erőfeszítését, szorgalmát, kreativitását intézményünk a Magyar Tudomány Ünnepén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Aranyérmével ismerte el. Biztos vagyok benne, hogy ez a kitüntetés intézetünk dolgozóit is ugyanolyan örömmel tölti el mint őt magát, és büszkeséggel gondolnak rá, hogy együtt dolgozhattunk egy ilyen nagyszerű emberrel.

Békési László 2015 Békési László 2015

Az intézet minden dolgozója nevében, nagyon jó egészséget, és aktív nyugdíjas éveket kívánok!