phone +36-56-512-530
email repulestudomany@uni-nke.hu

Lengyel kadétok látogatása a szolnoki Katonai Repülő Intézetben

2015.12.10

Szerző: Kiss Enikő

A lengyel Szárazföldi Erők Akadémiája (Wroclaw) három - jelenleg Erasmus+ keretében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán nemzetközi tanulmányokat folytató - tisztjelölt hallgatója tett látogatást egyetemünk Katonai Repülő Intézetében Szolnokon.

A kadétokat Dr. Varga Béla alezredes fogadta és vezette körbe a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis területén elhelyezkedő intézetben.

A lengyel hallgatók először az intézetről kaptak egy általános tájékoztatást, majd körbejárták az ottani tanszékeket (Repülő Sárkány-hajtómű Tanszék, Repülésirányító és Repülő-hajózó Tanszék, Fedélzeti Rendszerek Tanszék), ahol a három szakterületet angol nyelvű előadással, külön-külön mutattak be az ott dolgozó oktatók.

Az lengyel fiatalok információkat kaptak a tanszékeken folyó oktató-kutató munkáról, az egyes szakterületek oktatási célra használt műszaki eszközparkjáról, speciális laborjairól, radar szimulátorairól, pilóta nélküli repülőgépeiről. Az oktatók személyes tapasztalatokkal is kiegészítették előadásaik anyagát, amelyek közelebb hozták a hallgatókat a repülés tudományához.

A legnagyobb élmény azonban kétségkívül a tanhangárban tett látogatás volt, ahol cserediákjaink különféle repülő eszközöket tekinthettek meg mind kívülről, mind pedig belülről. Ez a gyakorlatias látogatás különösen emlékezetessé tette a szolnoki napot az Erasmus+ keretében az egyetemünkön tartózkodó lengyel kadétok számára.

Poland Erasmus Poland Erasmus Poland Erasmus Poland Erasmus