phone +36-56-512-530
email repulestudomany@uni-nke.hu

Akikre büszkék vagyunk I.

2016.04.01

Szerző: Törőcsik Tímea

2016. február 2-án vehette át a Kar Kiváló Oktatója címet Dr. Bottyán Zsolt százados, akit ebből az alkalomból kérdeztünk munkájáról, motivációjáról.

Tudományos és oktatói munkájának elismeréseként, ebben az évben intézményünk oktatója, Dr. Bottyán Zsolt százados vehette át a Kar Kiváló Oktatója címet.

Dr. Bottyán Zsolt 1988 óta dolgozik oktatóként a meteorológia különböző területein. Főiskolai adjunktusként a Szolnoki Repülőtiszti Főiskolán, majd egyetemi adjunktusként a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen tevékenykedett, de a Debreceni Egyetem Természeti Erőforrások és a Meteorológiai Tanszékén is oktatott. A doktori fokozat megszerzése után, 2009 óta ismét egyetemi docensként tanít nálunk, a NKE HHK Katonai Repülő Intézet, Repülésirányító és Repülő-hajózó Tanszékén.

Fő kutatási területe a repülésmeteorológia, ezen belül a felületi jegesedés modellezése , időjárási helyzetek elemzése, rekonstrukciója , pilóta nélküli repülő eszközök meteorológiai támogatása és alkalmazása. Ezek mellett a városi hőmérsékleti többlet (városi hőszigetek) modellezésével is foglalkozik.

Interjú vol. 1

Volt szerencsém őt magát is megkérdezni, mit gondol a kitüntető címről:

Interjú vol. 1