phone +36-56-512-530
email repulestudomany@uni-nke.hu

Akikre büszkék vagyunk II.

2016.04.05

Szerző: Törőcsik Tímea

Intézetünk oktatója, Dr. Ludányi Lajos 2016. március 30-án, több évtizedes felsőoktatási munkásságnak elismeréseként a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ”Egyetemért Emlékérmét” vehette át.

Pályája során oktatott a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, majd a Szent István Egyetemen, a Gépészmérnöki Kar Folyamatmérnöki Intézetében. 2008 februárjától Intézetünkben oktatja a repülőgép fedélzeti rendszereinek rejtelmeit. Kutatásaiban főleg a mikrohullám ipari hasznosítási területeivel foglalkozik, a tudományos közélet elismert személyisége lett.

Fáradhatatlan oktató munkájának köszönhetően a Magyar Honvédség számos kiváló repülőszakemberrel gazdagodott, hallgatói hazai és nemzetközi sikerei is ezt bizonyítják.

Interjú vol. 2

Fáradhatatlan oktató munkájának köszönhetően a Magyar Honvédség számos kiváló repülőszakemberrel gazdagodott, hallgatói hazai és nemzetközi sikerei is ezt bizonyítják. Ebből a jeles alkalomból volt szerencsém interjút készíteni vele:

Interjú vol. 2

Az Oklevél szövege:

"AOMÁNYOZÓ OKLEVÉL
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Szenátusa
13/2016. (III.9.) számú határozatával
Dr. Ludányi Lajos ny. alezredes
úr részére az
EGYETEMÉRT EMLÉKÉREM
kitüntetést adományozza.

Az adományozott kitüntetéssel oktatói és kutatói munkássága iránti elismerésünket fejezzük ki. Több évtizedes felsőoktatási tevékenységének köszönhetően a Magyar Honvédség számos kiváló repülőszakembert kapott. A repülőműszaki, ezen belül a mikrohullámú terület meghatárpzó szaktekintélye, a tudományos közélet elismert egyénisége. Műhelyteremtő munkáját az általa mentorált hallgatók hazai és nemzetközi tudományos sikerei fémjelzik.

Budapest, 2016. március 9."