phone +36-56-512-530
email repulestudomany@uni-nke.hu

Hallgatóink nemzetközi színtéren is helyt állnak

2016.10.20.

Szerző: Törőcsik Tímea

Intézetünk hallgatója, Göblyös Bence dékáni dicséretben részesült, miután előkelő helyezést ért el a nemzetközi Common Security and Defence Policy Olympiad versenyen. A megmérettetésről, élményeiről beszélgettünk vele.

Göblyös Bence eddig is méltán gazdagította kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatóink sorát, melyet többek között kétszeres TDK részvételével érdemelt ki: 2014-ben „A nem lövés pszichológiája, szerepének csökkentése” c. dolgozatával a második helyen végzett. Kiváló tanulmányi eredményéért köztársasági ösztöndíjban is részesült. Mindezzel azonban nem elégedett meg – amikor márciusban először hallott az Európai Unió közös biztonság- és védelempolitikájával kapcsolatos versenyről, rögtön felkeltette érdeklődését a téma. A Common Security and Defence Policy Olympiad egyike az Európai Unió legmagasabb szintű tanulmányi versenyeinek, melyet immáron harmadik alkalommal rendeztek meg. Ebben az évben a szlovákiai liptószentmiklósi Milan Rastislav Stefanic Katonai Akadémia adott otthont a rendezvénynek, október 4. és 7. között. Ennek kapcsán beszélgettünk vele:

Hallgatóink nemzetközi színtéren is helyt állnak  2016.10.20 Hallgatóink nemzetközi színtéren is helyt állnak  2016.10.20