Vissza a Szervezeti felépítés oldalra >>>

Repülőműszaki Szakkönyvtár

A Nemzeti Köszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtiszképző Kar Katonai üzemeltető Intézet Katonai Repülő Tanszék Könyvtára 1963 óta áll a szakma és az olvasók rendelkezésére. A felsőoktatási szakkönyvtári rendszerben fontos szerepet tölt be a közel százezer darabos dokumentum állományával.

A könyvtár vezetője: Nagy Imréné főtanácsos, könyvtárvezető 1988 óta vezeti, irányítja az intézményt.

Közel 700 négyzetméter területen, felújított épületben, korszerű körülmények között várja felhasználóit. A kor követelményének megfelelő, mozgássérültek számára is használható szakkönyvtárunk heti 40 órában áll nyitva olvasói, kutatói előtt.

Jelenleg 24 internetes munkaállomás áll felhasználóink rendelkezésére. Könyvállományunk 70 százaléka szakmai kiadvány, szakirodalom, 30 százaléka az általános tájékoztatást és a rekreációt segítő szépirodalom.

Feladatunk a hallgatói állomány, az oktatók, kutatók pontos, naprakész tájékoztatása a repüléstudomány területéről, valamint valamennyi könyvtárhasználó megfelelő információval való ellátása.
Könyvtárközi kölcsönzéssel igyekszünk a hiányzó dokumentumokat felhasználóink felé biztosítani.
Külön-gyűjteményeink, melyek egyedi dokumentumokat tartalmaznak, sok segítséget jelentenek kutatóink számára.
Gyűjtőkörünknek megfelelően elsősorban a műszaki tudományok témaköréből válogatunk, ezen belül is a repülőműszaki szakirodalomra helyezzük a hangsúlyt.
Közel 100 folyóirattal állunk olvasóink rendelkezésére, melyből 17 periodikum külföldi.
2006 óta nyilvános szakkönyvtárként működik intézményünk.

A NKE Egyetemi Központi Könyvtára közös hadtudományi adatbázist építünk 1996 óta. Ebben az adatbázisban több mint 70 ezer dokumentumunk megtalálható. (OLIB)

Folyamatosan pályázik könyvtárunk. Az elmúlt években már nyertünk többször állománygyarapításra több százezer forintot, eszközfejlesztésre több mint 10 millió forintot.

Online adatbázisunk elérhető: OLIB

A könyvtár nyitvatartása:

H - Cs: 7:00 - 17:00
P: 7:00 - 13:00


A könyvtár munkatársai:

Nagy Imérné főtanácsos, könyvtárvezető
Önéletrajz >>> nagy.imrene@uni-nke.hu
  Tel: 56-512-531, HM: 02-43-79-86

Törőcsik Tímea könyvtáros
Önéletrajz >>> torocsik.timea@uni-nke.hu
  Tel: 56-512-531, HM: 02-43-79-86

Vissza a Szervezeti felépítés oldalra >>>